VIRGIINIAN OPETTAJAT

Anni Rissanen

Anni on Virgiinia - Kehollisuuden keskuksen perustaja ja organisoi sen toimintaa Helsingin Alppilassa.

Hän tanssitaiteilija (TaM) ja tanssipedagogi (AMK), Pilatesohjaaja (Somatic Studio) sekä Spiraalistabilaatio-ohjaaja. Hän opiskelee tällä hetkellä Satu Palokankaan kolmivuotisessa Solu -somaattinen liike koulutuksessa.

Anni on erikoistunut kehotietoisuuden ja somatiikan käyttöön opetuksessaan. Hän on toiminut tanssijana, koreografina ja opettajana Suomessa ja ulkomailla 15 vuoden ajan. Hän yhdistää työssään tanssi- ja kuvataidetta.

Koreografiat: Face-to-face (Tanssin Aika Festivaali 2018, Mäntän Kuvataideviikot 2021), Turning Point (Forum Box 2016), Landscapes (Forum Box 2014), Jälki minussa (2014) sekä Omakuvia (2012).

Anni on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2008 ja työskennellyt tanssijana muun muassa Sari Palmgrenin, Soile Lahdenperän, Maija Mustosen, Jouni Järvenpään, Kati Raatikaisen sekä Satu Herralan kanssa.

Anni on opettanut vuodesta 2009 lähtien muun muassa Helsingin kaupungin teatterilla, Tanssille ry:llä, Teatterikorkeakoulun dramaturgian laitoksella, Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa, Kriittisessä korkeakoulussa, Taidehallissa, Tanssivintillä ja toiminut Keski-Pohjanmaan kansanopiston tanssilinjan vastaavana opettajana vuosina 2009–16.

www.annirissanen.com

Katri Heiskala

Katri opettaa Virgiinialla tanssi-liiketerapiaa, TRE®:tä ja lastentanssia.

Katri Heiskala on sertifioitu TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise) -ohjaaja, tanssi-liiketerapeutti, FM. Hän on opiskellut tanssi-liiketerapian maisteriksi Buenos Airesin kansallisen taideyliopiston tanssitaiteen laitoksella. Hän teki tanssi-liiketerapiatutkinnon lopputyönsä Psykotraumatologian laitoksella traumaperäisen stressihäiriön diagnoosin saaneiden asiakkaiden kanssa. Katri on tehnyt lukuisia opintoja liittyen erilaisiin keho-mielisuhdetta eheyttäviin tekniikoihin ja kuulunut autenttisen liikkeen koulutusryhmään Jungilaisen Analyysin näkökulmasta vuodesta 2015. Katrille tärkeää ohjaamisessa on turvallisen tilan luominen ja jokaisen ainutlaatuisen prosessin fasilitoiminen herkän läsnäolon kautta.

Katri on inspiroitunut lasten kanssa työskentelystä tanssin ja liikeimprovisaation kautta ja ohjannut tanssia 3-8-vuotiaille lapsille usean vuoden ajan. Katrin lastentanssitunneilla tärkeässä asemassa on herättää lapsissa tanssin ilo ja antaa tilaa luovuudelle. Lastentanssia Katri lähestyy tanssi-liiketerapeuttisesta viitekehyksestä, jonka kautta tärkeimmäksi teemaksi nousee turvallisen ympäristön luominen liikkumiselle, tutkimiselle ja kokeilemiselle.

Vera Nevanlinna

Vera Nevanlinna on koulutukseltaan Tanssitaiteen maisteri ja joogaohjaaja (RYT200). Hän on tehnyt pitkän uran tanssitaiteilijana esiintyen lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa. Vuodesta 2007 lähtien Vera on työskennellyt tiiviissä yhteistyössä koreografi Deborah Hayn kanssa esiintyen useassa hänen teoksessaan niin Euroopassa, Aasiassa kuin Amerikassa, sekä opettanut Deborah Hay practisea Teatterikorkeakoulussa, Zodiakissa, Tanssille ry:ssä, Riveriassa, Henry Jurriens Foundationissa Amsterdamissa, Montclair State Universityssa New Jerseyssä, University of Californiassa Los Angelesissa ja University of Californiassa Berkelyssä.

Tällä hetkellä Vera toimii laaja-alaisesti tanssin ja joogan kentällä, mm. vierailevana tanssijana Tukholman Cullbergissa, joogaohjaajana Bloom Wellbeingissä ja Omniassa, tanssin opettajana Omniassa ja MLL:ssä sekä vierailevana tuntiopettajana mm. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa.

Crista Soskolne

Crista on sertifioitu vijnanajoogaopettaja (800h), YTT Yoga Elder Terra Soul Jooga -opettajakoulutuksen toinen pääkouluttaja, keramiikan artenomi sekä FM kulttuuriantropologi. Crista ohjaa viikkotuntien, tapahtumien sekä retriittien lisäksi joogaa erityisryhmille kuten näkövammaisille ja itsemurhalle läheisensä menettäneille (Surunauha). Crista on perehtynyt niin intialaiseen elämäntapaoppiin ayurvedaan kuin traumainformoidun joogan ohjaamiseen. Hänen erikoisosaamisaluettaan ovat oman hengityksen lempeä tutkailu ja aistivuus, joogaperinteen pranayamat sekä luonnossa tapahtuvat harjoitteet, joihin hän kutoo mukaan itämerensuomalaisia kansanperinteitä. Häntä inspiroi kirjallisuus, runot, myytit, unet, kansanperinteet sekä ekosomatiikka. Hän opiskelee tällä hetkellä somaattista liiketerapiaa Satu Palokankaan kolmivuotisessa koulutuksessa.

Mammu Rankanen

Mammu (Maarit) Rankanen s.1968 on helsinkiläinen tanssitaiteilija, pedagogi ja väitöskirjatutkija.

Hän on toiminut tanssijana mm. Tommi Kitti Companyssä (2001-2011) ja useissa Kirsi Monnin. teoksissa sekä valmistanut useita soolo- ja ryhmä koreografioita vuodesta 1992 lähtien. Hän toimi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun nykytanssin lehtorina 2009-2020. Mammu aloitti taiteellisen tutkimuksen tohtoriopinnot Teakin Tutkessa 2019. Nykytanssin lisäksi hän on perehtynyt aasialaisiin ja somaattisiin menetelmiin; toiminut joogaohjaajana, pätevöitynyt vitaalishiatsuterapeutiksi sekä opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuotta somaattista liiketerapiaa Satu Palokankaan kolmevuotisessa koulutuksessa.